İstanbullu işadamları Nusaybinli işadamlarıyla bir araya geldi

İstanbul Küresel Atılım İşadamları Derneği (KASİD)'den gelen işadamları, Nusaybin Girişimci İşadamları Derneği (NUSGİAD) üyeleri ile Aydınlar Turistik Tesisleri'nde bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Misafirleri NUSGİAD, NÖDER, Nusaybin Esnaf Kefalet ve Kredi Koopretaifi Başkanı Zeynel Tunçalan ve Nusaybinli işadamları karşıladı. Esnaf Kefalet ve Kredi Koopretaifi Başkanı Zeynel Tunçalan toplantıda yaptığı konuşmada ?Kardeşlik köprüsü çerçevesinde sizleri aramızda görmekten çok mutlu olduk. Son zamanlarda Suriye sınır kapısının kapanmasıyla Nusaybin ekonomisi biraz sekteye uğradı, ama sizleri aramızda gördüğümüz zaman bu tür sıkıntıların aşılacağına inanıyorum. Burada hep beraber esnaf ve tüccarlarımızla el ele verip her türlü zorluğu aşacağız.? dedi.

Kendi iş potansiyeli ve bu günlere nasıl geldiğini anlatan İstanbullu işadamı ve Rodi Mood sahibi Fethi Kazancı, ?Sizlerle bir araya geldiğim için çok mutlu oldum. Biz de sizleri İstanbul'a davet ediyoruz. Sizleri ağırlamaktan şeref duyarız. Hayatımızda en çok zevk aldığımız iş insanlığa yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerdir.? şeklinde konuştu.

İstanbul'dan gelen akademisyen Beşir Ceylan da şöyle konuştu: ?Mardin'de KOSGEB İl Müdürlüğüne müracaat edip, uzmanları getirip, KOBİ destekleriyle alakalı bilgi sahibi olursanız devletin sağladığı desteklerden yararlanabilirsiniz. Burada anladığım kadarıyla bu tür desteklere ihtiyacı olan çok sayıda KOBİ var.?

Nusaybinli işadamı Şükrü Akbal, ilçede organize sanayi bölgesi olmadığı için yasaların bazı şeyleri kısıtladığını dile getirerek, "Biz de kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Buradaki en büyük sıkıntımız bürokrasinin işi bilmemesidir. Tecrübeye sahip kişilere ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.? şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber